REZERVAČNÍ FORMULÁŘ

ODESLAT

ČASTO KLADENÉ DOTAZY

Záleží na druhu i odrůdě vašeho ovoce. Průměrně budete mít 0,6 – 0,8 litru šťávy z 1 kg ovoce, např. jablek. Tzn. že na 1 litr potřebujete cca 1,5 kg ovoce.

Jablka a hrušky, třešně a višně, rybíz a angrešt, hroznové víno, bezinky, případně i švestky, meruňky a broskve. Doporučujeme se domluvit předem, pokud se jedná o jiné ovoce než jablka a hrušky. Ovoce je vhodné přivést zralé, čisté, přebrané, v bedýnkách, pytlích či jiných snadno přenosných obalech.

Je to možné, především z mrkve, červené řepy a celeru. Vhodné je zeleninu lisovat v kombinaci s ovocem např. jablky.

Nejlépe po předchozí telefonické či emailové domluvě, rezervaci. Samozřejmě se můžete domluvit i osobně při vaší návštěvě v Cidlině. Moštárna je otevřena pro veřejnost ve dnech uvedených v rezervačním kalendáři na levé straně. Pro sezónu 2020 počítáme s otevřením v létě pro letní ovoce (třešně, višně, rybíz a další) a na podzim především pro jablka a hrušky. Ve dnech PÁ, SO případně i ČT.

Pokud nemůžete z určitých důvodů v uvedených dnech zkusíme se s Vámi domluvit. Rádi Vám vyjdeme vstříc, zároveň se budeme snažit vaši zakázku spojit s dalším lisováním, abychom mohli zachovat standardní cenu.

Poměr čerstvého a sušeného ovoce je přibližně 10:1 tzn. že například na 1 kg křížal potřebujete 10 kg jablek.

A) Cena obsahuje mytí, drcení, lisování, příp. filtraci a plnění.
– moštování vašeho ovoce/zeleniny ………………. 6Kč/kg

B) Pokud si budete přát šťávu pasterovat pro delší trvanlivost bude zahrnovat i cenu za pasterování.
– pasterování vylisované šťávy …………………… 10Kč/litr

C) Součástí ceny mohou být i odpovídající obaly z naší nabídky.
– obaly pro čerstvý mošt/šťávu PET 1l  2l   5l
– obaly pro čerstvý i pasterovaný     sklo 0,75l 1l 2l
– bag-in-box 2l 5l 10l